Euthanasie

Afscheid nemen

Er komt een moment dat u afscheid zult nemen van uw huisdier. Een moment waar we als eigenaar allemaal vreselijk tegenop zien. De keuze voor euthanasie is geen gemakkelijke beslissing. U kunt altijd bij ons terecht voor advies over deze beslissing.

Mocht het moment daar zijn, dan hebben wij een aparte ruimte waar u in alle rust en privacy nog even samen kunt zijn met uw huisdier. De dierenarts zal, als u er aan toe bent, uw huisdier eerst een slaapmiddel toedienen. Hiervan zal uw huisdier diep onder narcose raken, net als voor een operatie. Daarna zal de dierenarts het euthanasiemiddel toedienen waardoor uw huisdier zal overlijden. Hier merkt uw huisdier niets van.

Wij denken dat het voor uw huisdier heel vertrouwd voelt als u ten minste bij het in slaap vallen aanwezig bent. Vanzelfsprekend mag u ook de hele euthanasie bij uw huisdier blijven.

U kunt er ook voor kiezen om uw huisdier thuis door één van onze dierenartsen in te laten slapen omdat we weten hoe fijn deze mogelijkheid voor u en uw huisdier kan zijn. Wij zullen altijd proberen om dit in te passen in onze agenda.

Nadat uw huisdier is overleden, zijn er meerdere opties. U kunt uw huisdier meenemen en zelf naar een crematorium brengen. Ook kunt u uw huisdier meenemen en zelf begraven (indien de regelgeving van de gemeente dit toe laat). U kunt er ook voor kiezen om uw huisdier bij ons te laten. Wij zullen dan zorgen dat uw huisdier bij onze kliniek wordt opgehaald en naar een crematorium of begraafplaats gebracht wordt. Tot slot kan uw huisdier ook door de gemeente bij onze kliniek worden opgehaald. Wij informeren u graag over de verschillende mogelijkheden.

Klik op de onderstaande links om te kijken met welke crematoria wij samenwerken.

Terug naar Mogelijkheden