Diagnostiek

Het onderzoek

Om tot een juiste diagnose te komen zal er, nadat er in de spreekkamer een uitgebreide anamnese en een zorgvuldig lichamelijk onderzoek is uitgevoerd, soms nog aanvullend onderzoek nodig zijn. In onze kliniek kunnen hebben we een eigen laboratorium waar we bloed-, urine- en ontlastingsonderzoek kunnen doen. In veel gevallen sturen we bloed ook op naar een extern laboratorium waar nog meer testen mogelijk zijn. Onze kliniek is uitgerust met een digitaal röntgenapparaat zodat we zelf röntgenfoto’s van uw dier kunnen maken.

 

Met ons echo apparaat kunnen we dracht en pyometra’s vaststellen en steriele blaaspuncties doen. Voor uitgebreidere echo’s verwijzen wij door naar onze collega’s (zie Verwijzing). 

Bloeddrukmetingen doen wij regelmatig bij katten en af en toe ook bij honden. Om dit zo rustig mogelijk te kunnen doen, plannen we hier ruim de tijd voor in. Hoe meer ontspannen uw dier is, hoe betrouwbaarder de bloeddrukmeting!

Wij vinden het belangrijk om alle stappen in het onderzoek die tot een diagnose kunnen leiden, samen met u te bespreken. Ook het bespreken van aanvullende kosten hoort hierbij. Zo weet u van te voren wat u kunt verwachten.

Op onderstaande foto ziet u de röntgen- en echokamer en ons laboratorium. Hier verwerken wij dagelijks bloed-, urine en faecesmonsters.

Terug naar Mogelijkheden