Chirurgie

Operaties en herstel

Onze kliniek is uitgerust met een moderne operatiekamer (voorzien van bewakingsapparatuur, gasnarcose, infuuspomp en warmtemat) waar diverse chirurgische ingrepen worden verricht. Naast de veel voorkomende sterilisaties en castraties van honden en katten, voeren wij deze operaties ook regelmatig uit bij konijnen, cavia’s en ratjes. Daarnaast hebben wij veel ervaring met ooglid-, darm-, huid-, en tumorchirurgie, het verwijderen van een te snel werkende schilklier, (complexe) wondhechtingen en spoedoperaties.

Als uw dier bij ons geopereerd wordt, vinden wij het geen probleem als u bij de narcose aanwezig wilt zijn. Sterker nog, we hebben gemerkt dat honden rustiger zijn als ze bij hun baasje in slaap vallen. Al onze patiënten worden tijdens de operatie zorgvuldig gemonitord. Ze worden niet alleen aangesloten op bewakingsapparatuur, ook is er tijdens de gehele operatie een assistente aanwezig die uw dier nauwlettend in de gaten houdt.

Nadat uw dier geopereerd is, mag het rustig bijkomen in de verwarmde recovery ruimte. Wij bellen u na de operatie om te vertellen hoe het gegaan is en wanneer uw dier weer naar huis mag. Op onderstaande foto’s kunt u een kijkje nemen in onze operatiekamer en recovery ruimte. 

Terug naar Mogelijkheden